MAZDA MX-5

Convertible otomobilde son nokta

Mazda MX-5 Roadster Coupe, takdir toplayan roadster sürüş deneyimini sert tavanın pratik yanlarıyla birleştiriyor. Tasarım ve mühendislik ustalığıyla Mazda MX-5 Roadster Coupe'nin elektrikli tavanı güçlüdür, hafiftir ve büyük bir alan tasarrufu sağlar. Kabin ve bagaj arasına tamamen kapanır ve böylelikle tüm bagaj kapasitesi her zaman kullanılabilir olur. Ayrıca sadece 12 saniyede açılır ve kapanması ile kendi segmentindeki en hızlı modellerden biridir.

  • Motor Gücü: 2.0L Benzinli Motor
  • Maksimum Güç: 160 BG / 6700 dd
  • Maksimum Tork: 188 Nm / 5000 dd
  • Ort. Yakıt Tüketimi: 7.8 (8.0) 1/100 km
  • Ort. CO2 emisyonu: 181 (188) g/km
Parantez içindeki veriler otomatik şanzımana aittir.
  • Genel Detay
  • Performans
  • Güvenlik
  • Özellikler

Convertible otomobillerde son nokta

Üstelik sadece 12 saniyede otomatik olarak açılıp kapanan sert tavana ve 6 ileri activematic şanzımana sahip bir convertible otomobil...

Sürücü, otomobil ve yol arasında canlı bir birlik sağlamasıyla takdir toplayan Mazda MX-5, artık tamamıyla yenilenmiş bir spor araba.

Yeni Mazda MX-5'le yenilikleri fark etmemeniz mümkün değil. Sürüş dinamiği, tasarım, işçilik, konfor ve pratiklik tamamıyla gelişti.

Roadster deneyimini baştan yaratmış convertible otomobiller hakkında daha fazlasını öğrenin. Mazda MX-5'in temel özelliklerini öğrenmek ve renkleri görmek için etkileşimli galerimizi ziyaret edin*.

Rakipsiz keyif

Mazda MX-5in evrimi, hız veya güçten öte, her zaman için özel 'otomobil ve sürücü birliği' hissini destekler nitelikte olmuştu. Roadster sürüşünü bu kadar keyifli yapan da budur.

En son mühendislik geliştirmeleri, sizin daha yüksek sürüş çevikliği olarak deneyimleyeceğiniz daha canlı, daha doğrusal bir performansa odaklanır. Yenilenmiş süspansiyon ayarları, dönüşleri daha da keyifli hale getirirken geliştirilmiş aerodinamik yakıt ekonomisi ve kontrol sağlar.

Direksiyonda değiştirme kolları bulunan altı ileri vitesli Activematic şanzıman, Avrupa'da yenidir ve iki dahiyane teknoloji sağlar: Doğrudan Activematic (DAM) fonksiyon, vitesi tam olarak kontrol etmenizi ve böylelikle kendinizi otomobil ile daha da bütünleşmiş hissetmenizi sağlar. Aktif Uyarlanabilir Vites (AAS) fonksiyonu, farklı sürüş koşullarını değerlendirip ayarları gerektiği şekilde yaparak gaz pedalında size daha fazla kontrol verir.

Her yerde, her alanda koruma

Mazda MX-5 gibi heyecan verici bir spor otomobilde güvenlik ve emniyetinizin iyi düşünülmüş olduğunu bilmek iç rahatlatıyor.

Sağlam gövde yapısı, kolon destekleri ve iyi konumlandırılmış hava yastıkları darbelere karşı kapsamlı koruma sağlar. Geniş görüş açıları ve gelişmiş teknoloji, çarpışmaları önlemek için daha fazla vakit anlamına gelir.

MX-5'in saf sürüş keyfi, güvenlikte erişilen zirve ile perçinlenir. Yaratıcı piroteknik bir teknoloji olan DHS sayesinde, önden bir yayaya çarpma durumunda, yayanın başına gelebilecek hasarı minimuma indirmek amacıyla, motor kapağı yukarıya doğru bir miktar hareket eder. Tüm versiyonlarda standart olarak bulunan DHS, araç 20 km/s hızın üzerindeyken aktif haldedir.

Dinamik Denge Kontrolü (DSC) ve Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) Mazda MX-5'te standart olarak sunulur ve en çok ihtiyaç duyduğunuz anlarda siz ek kontrol ve güven verir. Gösterge panelindeki dış sıcaklık göstergesi ise sürüş koşullarını yakından takip etmenize olanak sağlar.

Sürücü alanının dikkatli yerleşimi sayesinde hiçbir zaman gözlerinizi yoldan ayırmak zorunda kalmazsınız. Bluetooth hands-free telefon sistemi, sürüş konsantrasyonunuzu bozmadan dış dünyayla iletişim kurmanıza olanak verir.

İmmobilizer, içten duyarlı hırsız alarmı ve uzaktan kumandalı merkezi kilitleme, sizi ve otomobilinizi her zaman, her yerde korur.