MAZDA3

Mazda 3 ile heyecanı ve verimliliği yaşayın.

Mazda3te tercihiniz ister sedan isterse hatchback olsun, bu dinamik otomobil ile aradığınızı bulacaksınız. Bu sportif sürüş ortamında çok sayıda orijinal ve zenginleştirilmiş özellik bulunur ve bu özellikler konfor, yakıt ekonomisi ve güvenlik için optimize edilmiş bir araç ve performans sunar.

  • Motor Gücü: 1.6L Benzinli Motor
  • Maksimum Güç: 105 BG / 6000 dd
  • Maksimum Tork: 145 Nm / 4000 dd
  • Ort. Yakıt Tüketimi: HB/Sedan 6.3 (7.4) 1/100 km
  • Ort. CO2 emisyonu: HB/Sedan 144 (171) g/km
  • Parantez içindeki veriler otomatik şanzımana aittir.
  • Genel Detay
  • Performans
  • Güvenlik
  • Özellikler

Mazda 3 ile heyecanı ve verimliliği yaşayın.

Mazda3'te tercihiniz ister sedan isterse hatchback olsun, bu dinamik otomobil ile aradığınızı bulacaksınız. Bu sportif sürüş ortamında çok sayıda orijinal ve zenginleştirilmiş özellik bulunur ve bu özellikler konfor, yakıt ekonomisi ve güvenlik için optimize edilmiş bir araç ve performans sunar.

Mazda3'ün atletik dış tasarımı, şık iç kısmını görsel açıdan kusursuz bir biçimde tamamlar. Yeni bir tarzla tasarlanan ön tamponlar ve ızgara, Mazda3'ün aerodinamik özelliklerini içerir, orijinal alüminyum jantlarsa incelikle verimliliği zahmetsizce birleştirir.

Mazda3'ün modeli ister hatchback isterse sedan olsun, işlevsel güzelliğe yapılan vurgu otomobilin iç kısmında daha da yoğun bir şekilde hissedilir. Mazda3 kokpiti pratik, verimli ve çekicidir. Göstergeler ve bilgi ekranları kolay kullanım ve en yüksek performans için optimize edilmiştir. Doku ve görsellik açısından yenilenen Mazda3 koltukları şıklık, dinginlik ve konfor sunar.

Dinamik enerji, verimlilik ve hoş görünümün birleşimi de, otomobilin mühendisliğinin temel bir parçası olan performansı oluşturur. Güçlü, ultra verimli motor ise, aerodinamik tasarım özellikleri, daha rafine hale getirilen sağlam şasi ile ve geliştirilmiş süspansiyon ve direksiyon sistemleri ile kusursuz bir uyum içinde çalışır.

Mazda3 performansı. Uzman mühendislik, olağanüstü bir sürüş deneyimi

Mazda3 performansı, olağanüstü mühendislik anlamına gelir. Çevresel yenilik ve yakıt ekonomisi ise taşıdığı diğer anlamlardır. Hepsinden önemlisi, Mazda3 sürücüsü ve yolcuları için üstün bir çevikliği ve hassasiyeti ifade eder. Otobanda, dağlarda, virajlarda ve şehir trafiğinde kullanım için test edilip iyileştirilen Mazda3, hakimiyetin hep elinizde olmasını ve yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlayacak bir kontrol, güç ve motor performansı sunar. Bunun sebebi, teknolojiye ve sınıfında lider bir performans sunmaya duyduğumuz bağlılıktır.

Örneğin daha hafif otomobiller daha iyi bir yakıt ekonomisi ve daha sportif, daha çevik bir sürüş deneyimi sunar. Bu özellik, değerli kazanımlar elde etmek için yüksek çekme dayanımlı çelik gibi malzemeler kullanmaya odaklanılmasıyla Mazda3'ün ağırlığının minimuma indirilmesiyle sonuçlanmıştır. Bu 'gram stratejisi' sayesinde Mazda3 kendi boyutundaki bir otomobil için sınıfının en iyisi ağırlık oranına sahip olmuştur. Aerodinamik ve mühendislik alanındaki gelişmeler, aynı zamanda çok daha sessiz bir sürüş anlamına gelir. Otomobilin içinde gürültülere neden olan hava basıncı dalgalanmaları, kabin sağlamlığının arttırılması ile azaltılmıştır. Yeni tasarlanmış ön ızgara ve tamponlar Mazda3'ün çevresinde ve altında hava akışını iyileştirmiştir. Bu gelişme, gürültünün azaltılmasına ve daha iyi bir yakıt ekonomisi elde edilmesine katkıda bulunur.

Manuel vitesli modellerin orta ekran birimindeki yeni vites değiştirme göstergesi, optimum vites değiştirme için gerçek zamanlı rehberlik sağlar. İster otobanda ister dağ yollarında olun, Mazda3 tarafından sunulan doğru sürüş bilgilerinin, hafif dokunuşlu ayak pedallarının ve anında hızlanma özelliğinin birleşimi, en iyi kontrolü ve sürüş deneyimini sağlar.

Mazda3'teki yeni tasarım teknolojisi; hızlanma, viraj alma ve yavaşlama arasındaki tüm önemli geçişlerdeki pürüzsüzlüğü ve performans tutarlılığını yeni bir düzeye taşır. Mazda3, sadece fren ve gaz arasındaki geçişin hızına dayalı olarak çalışmak yerine konfor, pürüzsüzlük ve stabilite sunar. Mazda3'te güç ve tutarlılığı sağlamak amacıyla kullanılan teknik ve mekanik unsurlar arasında sürüş kontrol sistemi, optimize edilmiş Elektro-Hidrolik Güç Destekli Direksiyon (EHPAS) ve amortisörlerde ince ayarlama yer almaktadır. Motor seçimi de performans ve ekonomi arasında bir denge sunmaktadır. 1.6 litrelik benzinli motor 105 PS'lik güç sunarken 115 PS gücündeki hafif ve tasarruflu 1.6 litre dizel motor ise 115g/km gibi etkileyici bir CO2 emisyonu sağlar. 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte sunulan dizel motor, benzinli motor gibi, Euro5 emisyon standartlarını karşılar.

Mazda3, güvenlik ve sürüş keyfini sorunsuz bir şekilde bir araya getirir.

Mazda3, bu kadar yüksek performanslı bir otomobil için olağanüstü bir güvenlik profili sunar. Hatta bu sınıfın en iyi güvenlik profiline sahiptir. Mazda3'ün beş yıldızlı Euro NCAP puanı, Mazda3'te sürücü ve yolcu güvenliğinin bütünsel bir parçasını oluşturur. Sözgelimi Mazda Gelişmiş Darbe Önleme Sistemini ele alalım. Bu gövde tasarımı, sağlam bir "üçlü H" yapısı ve B sütunları için ek takviye içererek, darbelere karşı ekstra koruma sağlamaktadır. Darbe etkisini azaltmak ve performansı arttırmak üzere gövde yapısında yeni malzemeler kullanıldı.

Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi ve Dinamik Stabilite Kontrolü mü arıyorsunuz? Bu özellikler de standart olarak sunuluyor. Peki ya ön, yan ve perde hava yastıkları? Bütün bunlar da Mazda3'te standart özellik olarak yer alıyor. Mazda'nın getirdiği bir yenilik olan Acil Durum Sinyal Sistemi (ESS), ani durma durumlarında dörtlü flaşörlerin otomatik olarak yanıp sönmesini sağlayarak arkadan gelen sürücüleri uyarır. Aktif baş dayanakları, arkadan çarpışmalarda boyun bölgesinde oluşabilecek hasarı minimuma indirecek şekilde tasarlanmıştır; tüm emniyet kemerleriyse ön gergi sistemi içerir.

Arka Araç İzleme Sistemi (RVM), yüksek hızlarda (60 km/saat veya üzeri) şerit değiştirirken akıllı uyarı ve destek sistemi sunar. Yan aynalarda bulunan göstergeler otomatik olarak yanarak sürücüyü arkadan gelen araçlar hakkında uyarır. Bu sistem, kısa bir süre önce, bu yılki Frankfurt Motor Fuarı'nda (IAA) herkesin sahip olmak istediği "Gelişmiş Euro NCAP" ödülünü aldı. Bi-Xenon farlar ve dönebilen Adaptif Ön Far Sistemi (AFS) de Mazda3'ün üstün güvenlik özellikleri arasında yer almaktadır.

Bu düzeyde bir güvenlik, elbette maksimum düzeyde güven uyandırır ve Mazda3'ünüzü sürerken Zoom-Zoom sürüş deneyiminin keyfini çıkarmanıza olanak tanır.