MAZDA CX-5

SUV’un herkesi kuşatan stili

Yeni nesil SKYACTIV TEKNOLOJİSİ ve ‘KODO – Hareketin Ruhu’ tasarım temasını tam olarak içeren ilk üretim modeli olan Mazda CX-5, geleneklerimizin merkezindeki saf sürüş zevkini koruyor. Bu kompakt SUV, hareketin gücünü karşısında hissettiğimiz heyecanı temsil ediyor.

  • Motor Gücü:2.0L SKYACTIV Benzinli Motor
  • Maksimum Güç:165  BG / 6000 dd
  • Maksimum Tork:210 Nm  / 4000 dd
  • Ort. Yakıt Tüketimi:6.0  1/100 km
  • Ort. CO2 emisyonu:139 g/km
  • Genel Detay
  • Performans
  • Güvenlik
  • Özellikler

Kompakt SUV’un herkesi kuşatan stili, güvenliği ve ruhu

Yeni nesil SKYACTIV TEKNOLOJİSİ ve ‘KODO – Hareketin Ruhu’ tasarım temasını tam olarak içeren ilk üretim modeli olan Mazda CX-5, geleneklerimizin merkezindeki saf sürüş zevkini koruyor. Bu kompakt SUV, hareketin gücünü karşısında hissettiğimiz heyecanı temsil ediyor.

Güvenlik ve yakıt tüketiminden taviz vermeden tasarım, kullanım kolaylığı ve konforu önceliğimiz olarak belirledik. Yeni Mazda CX-5 benzersiz kalite ve çok yönlülüğe sahip bir kompakt SUV olarak sahiplerinin ilgi alanları, hayat evreleri ve hayat tarzları değiştikçe onlara mutluluk vermeye devam edecek.

Dinamik ‘Mazda kanadı’ ve sportif ızgara ile birleşen ön kısmın köşeli hatları, ‘KODO – Hareketin Ruhu’ tasarım temasını yansıtarak Mazda CX-5’in kalbindeki gücü, dengeyi ve kuvveti ifade eder. Bu kompakt SUV’un tasarımında çitaların esnek hareketlerinden ilham alındı, enerji ve çeviklik hissi veren canlı bir görünüm yaratıldı.

Aerodinamik gövde tipi ve güçlü arka kısım, avının üzerine atılmaya hazır bir şekilde öne eğimlidir. Stil ve işlevselliği bir araya getiren bu öne eğim, sürücü için üstün bir görüş alanı sağlamaya yardımcı olur. Atletik bir görünüme sahip olan arka kısım, çevik bir çitanın kaslı gövdesini hatırlatarak insana estetik bir sağlamlık hissi veriyor. Köpekbalığı yüzgecine benzeyen tavan anteni, kaliteli yapıyı yansıtmakta ve tüm CX-5’lerde standart olarak bulunmaktadır.

Dinamik sürüş performansı sunan SKYACTIV TEKNOLOJİSİ ile benzersiz bir deneyim

SKYACTIV TEKNOLOJİSİ'nin tüm üstün özelliklerini bünyesinde barındıran Yeni Mazda CX-5, tam anlamıyla zevk verici bir sürüş deneyimi sunar. Geliştirilmiş motorumuz, şanzıman, şasi ve gövde teknolojileri, rafine bir sürüş performansı ve üst düzey yakıt verimliliği sunmak için birlikte çalışır.

Şasi, sürüşe ve otomobilin kullanımına, SUV’larda nadir bulunan bir çeviklik ve duyarlılık ekler. Aktif Tork 4x4 Sürüş Sistemi, maksimum çekiş ile tekerleklere güç aktarırken motor ve şanzıman üstün verimlilik ile dinamik bir sürüş sunar. Güçlü ama hafif gövde materyalleri, birinci sınıf güvenlik ve mükemmel aerodinamiğe katkı sağlar.

Daha hafif otomobiller yapmak için stratejimizi oluşturan temel öğelerden biri, gövde materyallerinin ağırlığını azaltmaktır. Daha hafif otomobiller çevre için daha iyidir; ayrıca bu otomobillerin sürüşü daha eğlenceli ve sürüş performansları daha çeviktir. Bu SKYACTIV-GÖVDE ile Yeni Mazda CX-5, segmentindeki en düşük boş ağırlıklardan birine sahiptir. Bu, hızlı tepkilere dayanan sürüş deneyimi için çok önemli bir faktördür. En önemlisi güvenlikten hiç taviz verilmez, çünkü bu SKYACTIV-GÖVDE, güçlendirilmiş çelik dahil yeni teknoloji ve malzemeleri kullanarak üretilmiştir.

SKYACTIV benzinli motor ve dizel motor SKYACTIV şanzıman ile, gelişmiş bir sürüş performansı üretirler.

SKYACTIV-D dizel motor, iki aşamalı turbo şarj sayesinde turbo motorlarda sık görülen gecikmeli tepkiyi ortadan kaldırır. Sıkıştırma oranı, içten yanmalı motorlar için önemli bir performans ölçütüdür. Doğrudan enjeksiyonlu SKYACTIV-G benzinli motorumuzun 14:1'lik oranı, dünyanın en yüksek sıkıştırma oranıdır.

SKYACTIV-DRIVE ve SKYACTIV-MT şanzımanlarının yanı sıra, SKYACTIV motorlarımız, güçlü ve verimli bir sürüş deneyimi sunar. Bu benzinli ve dizel motorlar, hem otomatik hem de manüel şanzıman ile kullanılabilir. Otomatik şanzıman daha rafine ve pürüzsüz vites geçişleri sunarken manuel şanzıman daha sportif geçişler sağlar.

Güvenlik özellikleri ve bi-xenon farlarla artan güvenlik performansı

Bu otomobil, çarpışmaları önlemeye yardım eden birinci sınıf aktif güvenlik özellikleri ve çarpışma halinde sizi koruyan pasif güvenlik özellikleri ile en iyi güvenlik performanslarından birine sahiptir.

Aktif otomobil güvenlik özellikleri arasında bi-xenon farlar ve Uzun Far Kontrolü bulunur. Bu özellik, otoban sürüşlerinde karşıdan gelen araçlar olduğunda, uzun farları otomatik olarak kısa fara çevirir. Araçlar uzaklaştığında, uzun fara geri dönülür. Adaptif Ön Far Sistemi, daha iyi aydınlatma sağlamak için ön farları direksiyon yönünde çevirir. Güçlendirilmiş gövde materyalleri ise bir çarpışma anında iç mekânı korur.

LDWS, yol çizgilerini izlemek ve şeridinizden çıkmak üzereyseniz sizi uyarmak için ön camın üzerindeki kamerayı kullanır.

Bu sistem, 65 km/s hızı aştığınızda çalışır. Şeritten hangi tarafa doğru çıkıyorsanız, o taraftaki hoparlörlerden yoldaki hız kesici şeritlere benzer bir ses duyulur. Otomobilinizin davranışlarından şeridi isteyerek değiştirdiğinizi bilir ve bu durumda uyarı sinyali vermez. LDWS, Power donanımında standart olarak sulunuyor.

Segmentinde bir diğer ilk olan SCBS, sıkışık trafikte önünüzdeki trafiği bir sensör yardımıyla izleyerek önden çarpışmaları önler veya azaltır.